Startsidan - CV - Skivomslag - Kontakta mej - Flash
Arbeten

Webbansvarig

Luftfartsverket
Jag underhöll, utvecklade och layoutade LFV:s webbar, både interna och externa, skrev nyheter och artiklar, fotograferade och redigerade bilder.  Förutom att vara webbansvarig, så jobbade jag 20 % som Funktionskravställare för DFG, för att omhänderta Informationsdelen av IT. DFG är den division som Landvetter tillhör tillsammans med ett tiotal andra flygplatser, bland annat Sturups och Umeås.

Som webbansvarig var jag även Landvetter-representant när LFV tog fram struktur, design och innehåll för deras nuvarande webbsida (www.lfv.se). Jag var dessutom DFG-representant när LFV tog fram struktur, design och innehåll för nuvarande Intranätet.  LFV har ett WLAN och jag såg även till att alla sidor var grafiskt OK där. WLAN är det nätverk som resenärer kan använda sig av i Terminalerna på LFV:s flygplatser.  Jag hjälpte också DFG:s flygplatsers webbredaktörer då de stötte på problem som behövde lösas.

Jag tillhörde som webbansvarig Informationsstaben och vi försedde övriga flygplatsen med information om till exempel statistik från webbsidorna, sidbesök och mest lästa delar av webbar. Vi var en länk mellan webben och organisationen. Min närmsta chef var Informationschefen.

Tidsperiod: 020101 - 061231

 

Laboratorie-assistent

Högskolan Väst/CoMaNwO
Jag jobbar under sommaren 2007 som ”labbassistent” till en forskargrupp på den högskola jag nu läser vid. Jag skall hjälpa dem att ta fram prototyper till en CV-applikation, som en företagarförening i trestadsområdet beställt. Jag kommer att jobba med Visual Studio/VB. För mer information om arbetet titta gärna på www.competencecenter.se

Tidsperiod: 070601 – 070830

 

Terminalassistent

Luftfartsverket
Jobbade i Informationsdisken på Göteborg-Landvetter Airport, svarade på kundfrågor. Jobbade även ute på "golvet" med att visa resenärer till rätta, vaka över passagerarflöden till säkerhetskontrollen, dela ut incheckningsdiskar till flygbolagen med mera.

Tidsperiod: 1999 - 2000

 

Utbildningar

Högskolan Väst

IT & Systemdesign 120p
Programmet lär oss utveckla IT-system och designa dem. Det ger oss kunskaper om allt från systemering till objektorienterad programmering i VB, från GUI-kunskap till datakommunikation.  Jag känner dock att jag hellre jobbar, så fort jag hittar ett bra jobb vill jag sluta studera och börja jobba i stället.

Tidsperiod: 2006 – pågår

 

Eductus
och Kontiki

Webbproduktion
Detta var en 40-veckors datautbildning, med inriktning på webbproduktion. Vi lärde oss allt från hur man bygger en dator till applikationer till webben.  Jag tog även ”körkortet” för Officepaketet vid denna tid.

Jag gjorde en praktik efter utbildningen, och den gjorde jag på Luftfartsverket. Jag tog där fram en applikation för Informationen. De noterade tidigare hittegods och effektförvaring i pärmar, vilket var både svårt att hantera och svårt att söka i. Jag gjorde en webbaserad lösning som gjorde det hela smidigare att använda. På detta sätt kunde man sitta vart som helst på flygplatsen för att söka efter hittegods och liknande.

Tidsperiod: 1998 - 1999

 

Komvux

Inriktning Humanistisk
Beskrivning: Läste in 2årigt gymnasium med inriktning på språk, bland annat Engelska C, psykologi och . 

Tidsperiod: 1995 - 1998

 

Övriga meriter

Kurser

Kurs i ASP.NET för EPiServer
Elektropost
Grunderna i ASP.NET, som är det språk som EpiServer är uppbyggt på.

 

InDesign-utbildning CS
Batteri
En 2-dagars utbildning i layoutprogrammet InDesign CS, som är ett verktyg för layout och trycksaksproduktion.

 

Skrivarkurs - nyheter för webben
Företagsuniversitetet
Vi fick lära oss skriva nyheter kortfattat för webben. Snabba, innehållsrika och effektiva.

 

Telefonsamtalsteknik
Företagsuniversitetet
En kurs i att ta emot en negativ kund i telefon och när samtalet är avslutat så skall kunden känna sig nöjd med samtalet och sitt ärende.

 

 

Musikredigerare

På min fritid klipper jag musik till dans- och aerobicsinstruktörer över hela Sverige och även åt några ute i Europa. Musiken klipper och mixar jag i en dator. Program jag använder där är Soundforge och MixMeister.

 

Datakunskaper

Allmänna
dataprogram

Access, Excel, PowerPoint, Word, Outlook . Kort sagt jag kan Officepaketet version 2003 väl.

Adobe Acrobat Professional. Jag har ofta skapat pdf-filer för tryck och e-format. Det är viktigt att kunna anpassa pdf-filer om de skall ligga på webben eller om de skall till tryckeri.

 

Grafikprogram

Illustrator, InDesign, Photoshop . De största delarna av Creative Suite2 paketet kan jag och jag kan dem bra, framför allt Photoshop.

 

Operativsystem

Jag har jobbat med de flesta Windowssystem sedan Windows 95 kom.

 

Programmerings-språk

Jag har länge jobbat med ASP (VB-script). Dessutom har jag grundläggande kunskaper i C++ och VB.

 

Programmerings-
verktyg

Dreamweaver 8, FrontPage, Homesite och Visual Studio. Jag kan de flesta större webb-redigerare, främst Dreamweaver som jag jobbade med både innan LFV och under tiden jag var anställd där.